Vadászatra jogosultaknak ajánljuk

Miért kell vadkár kalkulátor egy vadászatra jogosultnak?

Ön kitűnő vadgazda, büszke a vadállományára, a rengeteg gímszarvasra, jó bikákra, a fantasztikusan sikerült nagy terítékű vaddisznó hajtásokra, terelő vadászatokra és egyéni vadászaton is sikerrel vadásznak. Minden vendég, minden helybéli vadász elégedett a vadászati lehetőségekkel.

A felelős vadgazda tudja, hogy ennek azonban komoly ára van, amely vadkárként jelentkezik. Előbb-utóbb eljön az a pont, amikor a gazdák teljesen jogosan már nem nézik el Önnek a kár nagyságát és kérik a kártérítést.

A termelő jelentkezik Önnél egy kárigénnyel, amilyben legjobb azonnal egyezségre jutni. De az esetek nagy részében maga a termelő sem tudja pontosan, hogy mekkora a kár mennyisége, értéke.

Ránézésre megbecsülni ezt rendkívül nehéz. Ha ki is mennek közösen a termelővel egy terepszemlére, legtöbb esetben ott is csak a találgatás megy a kár értékével kapcsolatban. A termelő vélelmez egy bizonyos kárértéket, amivel egyáltalán nem biztos, hogy a vadászatra jogosult egyetért, és elindul az alkudozás. Ha sikerül is egyezségre jutni, a végén mindenki becsapva érzi magát egy kicsit. Ha nem sikerül megegyezni, akkor kezdetét veheti egy hosszadalmas pereskedés. A jogerős ítélet után már nem lehet békésen egyezkedni és ez igaz lesz az elkövetkező évekre is.

Lehet persze szakértőt is hívni, azonban a szakértői díj az eljárás végén részben vagy egészben a vadászatra jogosult kasszáját fogja terhelni. Ezt csak abban az esetben kerülheti el, ha az Ön egyezségi ajánlata megközelítően azonos a szakértő által felmért és megállapított kárösszeggel.

Gyakran előfordul, hogy a kár értéke alacsonyabb, mint maga a szakértői díj. Ebben az esetben majdnem felesleges volt kihívni a szakértőt, kellemetlen helyzetet teremt mindenkinek, sokkal jobb lett volna korábban egyezségre jutni.

A Vadkár kalkulátor ilyen esetekben a leginkább kézenfekvő, gyors és pontos megoldást kínálja.

A szakértői díj töredékéért a termelővel közösen, azonnal, és ami fontos szakszerűen és pontosan mérhetik fel a vad által károsított táblákat. Akár a helyszínen azonnal forintra pontosan tudni fogják a kártérítés összegét, és kinyomtatható megállapodásban azonnal rögzíthetik is az egyezség tényét. Nincs többé vélekedés, saccolás, alkudozás, a számok nem hazudnak.

A hosszú és jó kapcsolat titka a pontos elszámolás, ehhez ad segítséget a Vadkár kalkulátor.

Önnek ajánljuk a kalkulátort ha:

  • azonnal tudni akarja a vadászterületen keletkezett vadkár mennyiségét, értékét
  • van készség mindkét fél részéről a hivatalos eljáráson kívüli egyezségre
  • nem akar feleslegesen szakértői díjat fizetni az eljárás végén
  • alacsony a kár értéke, többe kerülne szakértőt hívni, mint a kártérítés összege
© IntroWeb | 2024 - Weboldal készítés, SEO